Over Dream Developer

Een baan als Software Developer én een HBO-studie volgen

Software Developer is het beroep van de toekomst. De wereld wordt steeds afhankelijker van IT en daarom is er ook meer vraag naar Software Developers. De bedrijven van CITA bieden afgestudeerde MBO-ers daarom direct een baan én de mogelijkheid om je kennis te verdiepen en verbreden via de duale HBO opleiding Software Development van Hogeschool Utrecht. Een unieke kans om je HBO diploma te halen, terwijl je een baan hebt binnen een leuk team.

Je kunt werken én studeren vanaf augustus 2021. Onze bedrijven hebben dit jaar al plaats voor talentvolle MBO-afstudeerders die na hun afstuderen het werken/studeren programma Dream Developer willen volgen.

Hoe werkt het in 2021?

De bedrijven die aangesloten zijn bij CITA hebben direct een baan voor je. Je krijgt een vierjarig contract, een salaris en je studiekosten worden achteraf betaald als je voldoende studiepunten haalt. Drie dagen in de week werk je als een gewaardeerd medewerker bij de organisatie van je keuze. Je wordt dus niet gedetacheerd, maar werkt bij het bedrijf binnen een leuk team. Dit bedrijf investeert in jou met een gedegen begeleiding én geeft je de ruimte om je kennis te verdiepen en verbreden op HBO niveau.

Daarnaast volg je twee dagen in de week de duale en zeer praktijkgerichte duale HBO opleiding Software Development van Hogeschool Utrecht. Theorie en de dagelijkse praktijk op de werkvloer sluiten goed aan. Dit maakt het studeren makkelijker. Bovendien kun je veel opdrachten tijdens je werk maken.

Ga naar ‘Werkgevers per provincie’ voor een overzicht van deze bedrijven en hun kernactiviteiten. Via ‘Aanmelden’ kun je trouwens aangeven naar welke werkgever je voorkeur uitgaat.

Voor wie?

Heb je een MBO opleiding niveau 4 ICT afgerond? Dan kun je sowieso bij ons terecht. Ook havisten en vwo-ers met affiniteit met het ontwikkelen van software kunnen aansluiten. Ben je een doener en een denker? Dan is de combinatie werken/studeren wellicht wat voor jou.

Voor havisten en vwo-ers is een speciaal programma ontwikkeld. In het eerste half jaar (eerste semester) volg je de HBO opleiding vijf dagen in de week. In het tweede semester ben je vier dagen in de week op de HBO opleiding Software Development bij Hogeschool Utrecht. Daarnaast loop je één of twee dagen in de week stage bij een van onze bedrijven. In het tweede jaar heb je hetzelfde duale programma als de overige studenten. Twee dagen naar Hogeschool Utrecht en drie dagen aan het werk (salaris en contract).

Kijk op deze website ook naar:

Meer weten of aanmelden?

  • Via deze website kun je vragen stellen of je inschrijven voor een informatieochtend/middag. Je kunt je ook direct aanmelden. Geef aan bij welke werkgevers je het liefst wilt werken en gebruik de cv-generator om makkelijk bij hen te solliciteren. Wij nemen dan snel contact met je op.

  • Via studielink.nl schrijf je je in voor de HBO opleiding bij Hogeschool Utrecht. Op de website van Hogeschool Utrecht vind je informatie over de opleiding bij HBO-ICT (duaal Software Development).