Developer working

Wat houdt je nieuwe baan in?

De wereld wordt steeds afhankelijker van IT en er zijn steeds meer digitale bedreigingen. Daarom is er ook steeds meer vraag naar Software Developers voor alle sectoren. Afhankelijk van de sector, waarin je komt te werken, lever jij een bedrage aan het bouwen van een website, een app voor IOS en Android of specifieke maatwerkapplicaties voor opdrachtgevers. Van simpel tot zeer complex. De essentie is dat je het leven van mensen makkelijk maakt via digitale oplossingen.

Wil jij graag het verschil gaan maken binnen de ICT op het gebied van software ontwikkelen, testen en programmeren? Dan is de opleiding Software Development uitermate geschikt voor jou. Na de opleiding kun je aan de slag als softwareontwikkelaar, programmeur en tester van softwaresystemen bij verschillende bedrijven.

Als Software Developer ben je dus niet alleen maar bezig met code, maar met de wensen en behoeften van eindgebruikers. Het is belangrijk om deze te analyseren en helder te krijgen. Je hebt te maken met professionals, maar ook met leken die vaak minder goed in staat zijn om hun ideeën uit te leggen. Het is dan heel belangrijk om een goed projectplan te maken met technische specificaties, waarbij je uitgaat van functionaliteiten, gebruikersvriendelijkheid en het beschikbare budget.

Je ontwerpt gegevens-, component- en objectmodellen en beschrijft formele computertalen, interfaces (een verbinding tussen hardware en software) en protocollen (regels of standaarden waardoor computers met elkaar en met randapparaten kunnen communiceren).

Als een plan is goedgekeurd, start de softwareontwikkeling inclusief zogenaamde test suites (software die jouw software test). Je test de software, spoort fouten op en verhelpt deze. Vaak werk je samen met collega’s aan het ontwikkelen van een applicatie.

Voor gebruikers en IT-collega’s schrijf je documentatie, een handleiding hoe er met de applicatie kan worden gewerkt. Je maakt ook een plan om de software te implementeren en vrij te geven voor ingebruikname. Je let dan op de manier waarop de software samenwerkt met andere (bestaande) systemen. Je moet bijvoorbeeld rekening houden met het feit dat de werkprocessen van een afdeling in een bedrijf veranderen na het invoeren van de nieuwe software. Als Software Developer moet je daarom ook goed nadenken over de begeleiding van de uiteindelijke gebruikers.