Werken én studeren

2021

Als je op HBO niveau werkt, krijg je meer kansen om jezelf te ontwikkelen dan op MBO niveau. Je krijgt een breder takenpakket en meer verantwoordelijkheden. Naast een doener, ben je ook een denker. Je neemt een centrale rol in binnen de ICT vakgebieden. Je kunt manager worden van een afdeling, consultant die klanten adviseert, je richten op research of kiezen voor een internationale loopbaan. HBO functies worden meer gewaardeerd binnen een organisatie. Dit zie je terug in een zeer aantrekkelijk salaris en goede secundaire arbeidsvoorwaarden.

Duale HBO opleiding Software Development

Om in de toekomst te werken op HBO niveau, volg je naast je baan twee dagen in de week de duale HBO opleiding Software Development bij Hogeschool Utrecht. Ook krijg je opdrachten voor zelfstudie. Aangezien je in de praktijk veel leert, gaat de studie je makkelijker af. De opleiding is heel praktijkgericht, dus kun je veel opdrachten op de werkvloer maken. Bovendien ondersteunen de bedrijven van CITA je bij je studie. Daarom hebben zij het predicaat Investor in Young IT Talent.

Je CITA coach

Uiteraard vergt de combinatie werken en studeren wel discipline en doorzettingsvermogen. Je CITA ‘coach on the job’ is er voor je als je tegen dingen aanloopt die te maken hebben met je werk of met je studie. Daarnaast organiseert CITA diverse workshops en trainingsprogramma’s om je te ondersteunen.